Fuglehund som trekkhund

I helga hadde ungdomsgruppa en utrolig fin samling med tema: Fuglehund som trekkhund!
Her følger en oppsummering av gruppas leder, Kaja Kjelsberg.

Nina Kjelsberg kom innom på fredag og holdt foredrag om viktigheten av riktig utstyr til både hund og eier. Lørdag var vi så heldige å få gode tips, råd og informasjon om spesielt nordisk stil og barmark fra Trine og Kjell Sørum. Vi hadde litt praktisk teori hvor vi fikk se div. utstyr og vi holdt på litt ute, trente spesielt på forbikjøringer. På lørdagskvelden kom dyrlege Marit Ose hos oss og holdt foredrag om vedlikehold av hunden. Vi fikk litt generell informasjon og råd vi kan gjøre allerede fra valpekasse, og vi fikk se og prøve forskjellige øvelser og teknikker vi eiere kan enkelt gjøre på hundene våre. Vi avsluttet lørdagen med en deilig 2-retters middag. På søndag kom Per Arne og Nina Kjelsberg for å lære oss litt om sledekjøring. Vi fikk også prøve å sitte i sleden mens Per Arne og irsksetterne kjørte et lite stykke.

Vi har kost oss så masse og lært utrolig mye. Vil gi en stor takk til Vauldalen Fjellhotell som har vært så behjelpsomme med overnatting, middagsservering og sporkjøring. Vi kommer absolutt til å ta turen der flere ganger!

Ønsker også å takke Trine og Kjell Sørum, Marit Ose, og Nina og Per Arne Kjelsberg som har tatt seg tid til å komme og dele sin informasjon og erfaringer til en gjeng ivrige ungdommer!

Ønsker også å takke alle deltakere for en utrolig koselig helg!